Duiken is fijn, en je kan steeds meer en meer bijleren. Het stopt nooit. Ben je hier op zoek naar de PADI  advanced open water cursus of de PADI rescue diver, dan verwijzen we je graag naar de basisopleidingen, omdat deze brevetten voor ons de basis zijn van waaruit alles vertrekt. Op deze pagina vind je vrijwel alle mogelijkheden van de zgn. "PADI Specialties" die wij aanbieden. Zie je er niet tussen staan wat je wil, stuur ons een berichtje en we bekijken samen met jou wat mogelijk is. 

Volgende zaken zijn van toepassing op iedere specialty, tenzij anders vermeld bij de specialty zelf.

Inbegrepen : PADI  eLearning -  homologatie brevet -  

Niet inbegrepen: Indien we voor specifieke duiken naar betalende duiklokaties moeten gaan, zal je ook jouw inkomgeld moeten betalen. Het benodigde duikmateriaal: wij lenen dit graag aan jou uit aan de democratische prijs van 35 euro per duikdag, ongeacht het aantal duiken je op die dag doet. Voor het gebruik van het materiaal in het zwembad rekenen we niets aan en indien je een klein item ontbreekt (zoals duikcomputer, boei, een paar vinnen of handschoenen,...) geven we je dat ook graag gratis in bruikleen. De door jou gebruikte flessenvullingen worden verrekend (reken ongeveer een 3 à 4-tal vullingen aan 5 euro). Nog een extraatje: neen, je hoeft niet te zeulen met je materiaal, het terug te brengen op onmogelijke tijdstippen. Jouw instructeur zorgt er voor dat hij/zij al het materiaal mee heeft op de duikstek en neemt het na de duiken gewoon terug mee. Makkelijk toch?


Prijslijst 2024

Underwater Navigator   :   € 239

Minimum benodigd brevet alvorens je deze cursus kan volgen: open water diver (of equivalent)

Je wil zelfstandig met je buddy gaan duiken. In je open water cursus heb je al eens je kompas vastgehad, maar een echt duikplan is meer dan enkel eens over en weer duiken op een lijn. In deze cursus leer je tijdens drie buitenwaterduiken hoe je je moet oriënteren onder water door middel van kompas en natuurlijke navigatie. Als er nog ruimte en tijd - is, dan doen we er gratis nog een vierde buitenwaterduik bij

Night Diver   :   € 249

Minimum benodigd brevet alvorens je deze cursus kan volgen: open water diver (of equivalent)

Nachtduiken is speciaal. Je concentreert je focus enkel op de krachtige lichtbundel die de bodem verlicht. Vroeger was een duiklamp als een kaarslicht dat je meenam, tegenwoordig zijn krachtige lampen helemaal niet duur. In het donker duiken is een aparte belevenis: vissen die je overdag niet ziet, gaan op jaagpad, duik je in tropische water dan tooien sommige vissen zich in hun pyjama. Je moet het gedaan hebben. De cursus bestaat uit drie buitenwaterduiken. Je leert navigeren, communiceren en technieken om veilig in het donker te duiken. Grensverleggend, maar zo rustgevend. Een must om te doen!

Peak Performance Buoyancy (uittrimmen)   :   € 205

Minimum brevet alvorens je deze cursus kan volgen: open water diver

Uitstekende controle over het drijfvermogen is wat ervaren duikers kenmerkt. Je hebt ze onder water gezien. Ze glijden moeiteloos, gebruiken minder lucht en stijgen, dalen of zweven bijna als vanzelf. Ze observeren het onderwaterleven gemakkelijker zonder hun omgeving te verstoren. Jij kunt dit ook bereiken. De PADI Peak Performance Buoyancy Specialty-cursus verbetert de drijfvaardigheden die je als nieuwe duiker hebt geleerd en tilt ze naar een hoger niveau.

Drift Diver   :   €249

Minimum brevet alvorens je deze cursus kan volgen: open water diver

Specifieke specialty, info via mail

Wreck Diver   :   € 249

Minimum brevet alvorens je deze cursus kan volgen: advanced open water diver

Wrakken hebben altijd een grote aantrekkingskracht gehad op duikers. Schatten zal je helaas niet meer vinden (hoewel, wie weet? Misschien met de search and recovery (zoeken en bergen) specialty op zak maak je misschien wel kans), maar de geschiedenis, de begroeiiing en het ontdekken van de ruimtes maakt er wel altijd iets speciaals van. Deze specialty bestaat uit vier buitenwaterduiken en je leert technieken om mogelijke gevaren te ontdekken en te vermijden, een veiligheidslijn te leggen en je oppervlaktesignalisatieboei op te laten.

Drysuit Diver (droogpak)   :   € 239

Minimum brevet alvorens je deze cursus kan volgen: open water diver (of je kan deze cursus volgen in combinatie met je open water cursus).

Trek je minder aan van het iets koudere water! De droogpakspecialty leert je duiken met een droogpak. Dit pak heeft als eigenschap dat je lekker warme onderkledij kan dragen die niet nat wordt, waardoor je comfortabel en warm het hele jaar door kan duiken, ook in de winter. Omkleden op een parking hoeft in principe niet, je stapt met je onderkledij gewoon je auto in. 

Deze cursus houdt een orientatie en twee buitenwaterduiken in. Bij voorkeur gaan we eerst naar Transfo (Zwevegem) waar je de eerste technieken meekrijgt en ideale omstandigheden. Nadien gaan we het buitenwater in en demonstreer je je vaardigheden.

Niet inbegrepen: huur van het droogpak en toegang tot Transfo.

Enriched Air Diver (Nitrox)   :   € 169

Verleng uw nultijden! Duiken met Verrijkte Lucht Nitrox geeft je meer geen decompressietijd, vooral bij herhalingsduiken.

Om je in te schrijven voor een PADI Enriched Air Diver Specialty-cursus moet je minstens 12 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een PADI (Junior) Open Water Diver-brevet of een equivalent daarvan.

Je leert waarom duiken met Nitrox je meer bodemtijd geeft. Tijdens een praktijksessie  zul je:

 • Het beheren van zuurstofblootstelling bespreken
 • oefenen met het analyseren van het zuurstofgehalte in je duikfles
 • je duikcomputer instellen voor duiken met verrijkte lucht nitrox

Deze cursus kan gemakkelijk worden gecombineerd met uw duikpakket Open Water Diver of Advanced Open Water Diver

Deep Diver (duiken tot -40m)   :   € 259

Minimum brevet alvorens je deze cursus kan volgen: advanced open water diver

De PADI Deep Dive Specialty laat je toe om dieper te gaan dan je Advanced Open Water. Je kan dan veilig duiken naar -40m ipv -30m. Vandaar dat het belangrijk is om meer dan enkel een "touch and go" te doen. De Deep dive moet je bewust maken van luchtverbruik en het meedogenloos wegtikken van je nultijd. Je leert je luchtverbruik berekenen en krijgt technieken mee om deze duiken veilig te laten verlopen. Vandaar dat het ook onontbeerlijk is dat de duiker onder de limiet van de advanced moet gaan om dit te ervaren. En dit tijdens verschillende duiken. Het oplaten van een oppervlakte signalisatieboei wordt iedere keer geoefend, omdat wij vinden dat dit een basisskill is.

Search and Recovery (ben je iets kwijt onder water, dan vind je het terug)   :   € 279

Minimum brevet alvorens je deze cursus kan volgen: advanced open water diver

Deze cursus combineert navigatie en techniek. Het is een fijne ervaring waarin je verschillende zoekpatronen aanleert, aangepast aan de omstandigheden. Je leert er met een hefballon werken, interessante handige knopen leggen (ja, meer dan enkel die vanuit de manual) en als extraatje gaan we met de metaaldetector op schattenjacht. De cursus bestaat uit vier duiken en is een ideale aanvulling op de navigatie specialty en een goede voorbereiding op de rescue cursus.

Diver Propulsion Vehicle (scooter!)   :   € 239

Specifieke specialty, info via mail

Self Reliant Diver (solo duiken)   :   € 249

Je voelt je als een vis in het water en door omstandigheden heb je niet altijd een buddy. Of je bent een onderwaterfotograaf en je trekt er graag eens op jezelf uit. Dan is dit een goede cursus voor jou! Deze cursus loodst je door het hoe en waarom van zelfstandig duiken. Self Reliant hoeft niet persé solo duiken te zijn, het geeft je diverse technieken en mindset mee om veilig dergelijke duiken te ondernemen. 

De vereisten om deel te nemen

Advanced Open Water Diver

Minimum 100 duiken

Minstens 18 jaar oud zijn

 

Het materiaal dat nodig is:

 • Standaard materiaal zoals voorzien in de instructor manual
 • Een Delayed Surface Marker Buoy met minstens 30 meter touw
 • Een redundante gasbron: ponybottle / Stagebottle/ bi met isolator / sidemountconfiguratie (één van deze systemen volstaat)
 • Tweede duikcomputer
 • Tweede duikmasker
 • Mes
 • Leitje met potlood
 • Indien het water kouder is dan 15°C - droogpak

De cursus bestaat uit:

 • 1 theorie sessie
 • 3 buitenwaterduiken

Delayed Surface Marker Buoy : € 229