Een ongeval,het maakt niet uit klein of groot, kan iedereen overkomen. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe je snel en correct kan reageren in een noodsituatie. 

 

Emergency First Response : € 169

Emergency First Response Primary Care (CPR) leert deelnemers hoe te reageren op levensbedreigende noodsituaties. De cursus richt zich op primaire zorg door een combinatie van kennisontwikkeling, ontwikkeling van vaardigheden en het oefenen van realistische scenario's om ervoor te zorgen dat deelnemers het vertrouwen hebben in hun vermogen om zorg te verlenen in noodsituaties.

Primaire zorg (reanimatie) vaardigheden die in deze cursus worden aangeleerd:

Scènebeoordeling, gebruik van beschermingsmiddelen, primaire beoordeling, cardiopulmonale reanimatie (CPR), behandeling van ernstige bloedingen, schokbehandeling, behandeling van wervelletsels, verstikking.
Aanbevolen vaardigheden
- Gebruik van een automatische externe defibrillator (AED).
- Gebruik van noodzuurstof.

Emergency First Response Secondary Care (eerste hulp) heeft betrekking op verwondingen of ziekten die niet onmiddellijk levensbedreigend zijn. Deelnemers richten zich op secundaire beoordeling en eerste hulp door het ontwikkelen van kennis, vaardigheden en realistische scenario's.

Secundaire vaardigheden die in deze cursus worden aangeleerd:

Beoordeling van verwondingen
Beoordeling van ziekte
Verband
Spalken van ontwrichtingen en breuken

 

Emergency First Response Instructeur : € 259

Tijdens de Emergency First Response Instructor cursus bouw je voort op je vaardigheden als Emergency Responder en richt je je op het ontwikkelen van je instructievaardigheden om deze vaardigheden aan anderen te leren. De instructeurscursus biedt u de aanvullende training die nodig is om de Emergency First Response Primary Care (CPR), Secondary Care (First Aid), Care for Children, CPR & AED cursussen te geven. (Voor de meeste regiospecifieke werkplekcursussen is aanvullende training vereist.) Via een multimediale aanpak van zelfstudie, klassikale sessies en praktische lesopdrachten leert u Emergency First Response-cursussen te geven.

De instructeurscursus behandelt specifieke doelstellingen en prestatie-eisen voor de cursussen Primaire Zorg, Secundaire Zorg, Zorg voor Kinderen en Reanimatie & AED, samen met instructies over hoe het leren te structureren, de vereisten van prestatiegerichte training, en uw rol als instructeur in de leeromgeving. U leert ook hoe u cursisten motiveert, de kennis van cursisten evalueert, de inhoud van de cursus effectief presenteert, vaardig wordt in het ontwikkelen van praktijkgerichte vaardigheidstrainingen voor cursisten en leert hoe u een effectieve, op scenario's gebaseerde leerervaring presenteert. U krijgt ook informatie die nuttig is voor de marketing van uw EFR-bedrijf.

Vereisten:

Om aan de Emergency First Response Instructor cursus deel te nemen, moet je 18 jaar oud zijn en in de afgelopen 24 maanden een reanimatie- en EHBO-training hebben gevolgd of een praktiserend medisch professional zijn, zoals een arts, ambulancier of verpleegster.

Excl. crewpack (€ 150) en Applicatiekost

Emergency Oxygen Provider : € 149

Weten hoe en wanneer je noodzuurstof moet toedienen, is een waardevolle vaardigheid in een duiknoodsituatie. De PADI® Emergency Oxygen Provider-cursus bereidt je voor om hulp te verlenen en leert je duikverwondingen en -ziektes te herkennen waarbij je noodzuurstof moet toedienen.

Dit is een perfecte cursus voor duikers, bootbemanningsleden, strandwachten, freedivers, zeemeerminnen of iedereen die tijd doorbrengt in en rond het water. Er gelden geen leeftijdsvereisten en geen lessen in het water.
Volg deze cursus als je dat wilt

  • Leer om zuurstof toe te dienen
  • Wees voorbereid om hulp te verlenen aan duikers en elke andere recreatieve watersporter
  • Doe ervaring op met het toedienen van zuurstof
Leren hoe
  • Bepaal wanneer zuurstof nodig is bij duik- en andere watersport-gerelateerde verwondingen en ziektes
  • Verleen hulp aan een duiker als deze waarschijnlijk decompressieziekte heeft
  • Zet een zuurstofsysteem in elkaar en dien zuurstof toe

 

Emergency Oxygen Provider Instructeur : € 199